O nama

zana-profilna

Žana Erdeljan, psiholog sa petnaestogodišnjim iskustvom u radu sa roditeljima dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
Pored savetodavnog rada sa roditeljima, autor/koautor je i voditelj sledećih edukativnih programa: Biti i ostati povezan sa detetom, Roditeljstvo se uči i Roditeljstvo sa (ne)običnom decom, kao i iskustveno-edukativne grupe za podršku ličnom rastu i razvoju u ulozi žene i mame Mama kluba. Koautor je priručnika: Adaptacija u jaslicama, u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, 2012.
Unazad nekoliko godina bavi se temperament savetovanjem roditelja i vaspitača. U okviru ovog područja svog rada, uz Marinu Koprivicu, autor je i voditelj treninga za roditelje: Šta ti poručuje moj temperament? i Izazovno dete-kako ga razumeti i podržati. Obe su autori i realizatori akreditovanih programa stručnog usavršavanja za vaspitače, medicinske sestre-vaspitače i stručne saradnike u vrtićima: Razumi me, podrži me-upoznaj moj temperament (više detalja naći ćete u Katalogu: http://katalog2016.zuov.rs/Program2015.aspx?katbroj=593&godina=2014/2015) i Orhideja u svetu maslačaka-veoma osetljivo dete u vrtiću ( više detalja naći ćete u Katalogu: http://katalog2016.zuov.rs/Program2015.aspx?katbroj=576&godina=2014/2015  ). Posebno profesionalno interesovanje ima za veoma osetljivu (visoko senzitivnu)decu, decu izazovnijeg temperamenta, rođenu sa osetljivijim nervnim sistemom. Mama je jednog takvog deteta i sama je visoko senzitivna osoba.

2013. godine stekla je međunarodni sertifikat u oblasti edukacije roditelja po principima pozitivne discipline, od strane Asocijacije za Pozitivnu disciplinu (Positive Discipline Association), te pozitivnu disciplinu kao pravac u vaspitanju dece uspešno sapaja sa oblašću temperamenta. Aktivan je član međunarodne Asocijacije za Pozitivnu Disciplinu (Positive Discipline Association).

U svim aspektima svoga rada koristi i elemente geštalt psihoterapije i savetovanja. Geštalt edukaciju, bazični i napredni nivo, završila je u okviru Geštalt Studija Beograd (dr Lidije Pecotić).
Udata je i mama devojčice Une.
Živi i radi u Novom Sadu.

 

 

marina

Marina Koprivica, logoped bavi se vise od deceniju komunikacijom, govorom i jezikom dece. Pored korektivno – terapeutskog rada sa decom i pružanja podrške roditeljima bavila se i uključivanjem dece sa smetnjama i teskoćama u razvoju u redovan vaspitno-obrazovni sistem. Koautor je i realizator akreditovanog programa Izrada i primena individualnih vaspitno-obrazovnih planova u predškolskoj ustanovi. Prateći rezultate istrazivanja o povećanju broja dece sa smetnjama u razvoju, komunikacije, govora i jezika, opredeljuje se za oblast prevencije uverena da se podrškom i edukacijom roditelja i vaspitača može obezbediti prirodna i podsticajna podrška deci koja stvara uslove da se bolje čujemo i bolje govorimo. Autor je i voditelj edukativnog programa Mucanje-kako pomoći detetu da ga prevaziđe , za vaspitče i Ako govor zapinje, za roditelje. Koautor i realizator je akreditovanih seminara Nauči me kako-reći ću ti lako, podsticanje razvoja govora i jezika dece ranog uzrasta i Podsticanje razvoja govora i jezika dece predskolskog uzrasta. Koautor je priručnika Adaptacija u jaslicama, Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, 2012.
Sa ciljem da se svako dete prepozna kao jedinstveno, prepozneje značaj temperamenta. Zajedno sa Žanom Erdeljan, psihologom prepoznaje mogućnost značajne podrške roditeljima da bolje razumeju svoje dete i adekvatno odgovore izazovima njihovog odrastanja. Osmišljavaju i vode mini – trening za roditelje Šta ti poručuje moj temperament?. Sa istim ciljem su autori i voditelji edukativnog programa : Razumi me-upoznaj moj temperament koji je namenjen vaspitačima i učiteljima.
Da bi bolje razumela razvoj, odlušala je Master studije, Razvojno-pedagoskog modula na Katedri za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Da bi znala kako, završila je jednogodisnju edukciju Treninga za trenere.
Udata je za Danila, mama Stefana i Obrena.
Živi i radi u Novom Sadu.

 

Iskreno se nadamo da će Vam informacije, koje ćete pronaći na ovoj stranici, biti od koristi.

Za sve dodatne informacije, možete nas kontaktirati na temperament.faktor@gmail.com

2 mišljenja na „O nama

 1. Poštovane,
  veoma su mi interesantne vaše radionice, edukativni programi i treninzi, želele bih se uključiti.
  Pre mesec dana sam imala čast upoznati Marinu Koprivicu u vrtiću moga sina, i prisustvovati veoma edukativnom „roditeljskom sastanku“.
  Moj sin ima puno karakteristika veoma osetljivog deteta, pa bi mi pomoć svakako dobro došla u njegovom vaspitanju.
  Unapred hvala
  Bojana kostić Krčadinac

  1. Poštovana Bojana, drago nam je što Vam je naš rad interesantan. Radionice, mini-treninge i savetovnja realizovaćemo od septembra 2015. Registrovale smo Vašu mejl adresu pa ćemo Vam ubuduće slati obaveštenja o našim aktivnostima. Srdačno,Marina i Žana

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s